Kolokwium
- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
- Chemia żywności
maltoza, a hydroliza całkowita prowadzi wyłącznie do D-glukozy. 2. Wykrywanie sody Do badanej próbki...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
maltoza, a hydroliza całkowita prowadzi wyłącznie do D-glukozy. 2. Wykrywanie sody Do badanej próbki...
i musi być ciągle uzupełniany. Glukoza — cukier prosty, substancja odżywcza dostarczająca łatwo przyswajalnej...
, wodoru, aminokwasów, glukozy, wykorzystując nośniki białkowe - jest to transport wtórnie czynny. Różnice...
/pragnienia, to prowadzi do dążenia do redukcji deficytów. FAŁSZYWA. Głód - glukoza. Stellar - ośrodek...
-16% Białko całk.-6% Cholesterol-8% AP-16% Glukoza-8% Kreatynina-10% Sód-3% Wapń-6% Zapobieganie...
, VEGF. GLUT 4 - kanał dla glukozy do wnętrza komórki; Insulina umożliwia glukozie wnikanie do wnętrza...
jest disacharydem zbudowanym z reszty fruktozy (β-D-fruktofuranozy) oraz glukozy (α-D-glukopiranozy). Grupy...
- produkcja glukonianu Tlenowa dysmutacja glukozy - utlenianie glukozy zachodzi bez udziału fosforylacji...
. Metabolizm węglowodanów obejmuje: 1. glikogen mięśniowy 2. glukozę zawartą w osoczu krwi 3. glikogen...
dostarczana jest glukoza i wydzielana insulina - w pewnym momencie receptory nie działają tak, jak należy...