Dekarboksylacja glukozy - strona 25

note /search

Znaczenie technologiczne glutenu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 455
Wyświetleń: 3598

WĘGLOWODANY (CUKRY): cukry proste heksozy 6 at C w cząsteczce - najbardziej rozpowszechniona glukoza, fruktoza...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1792

-1000 cząsteczek glukozy wiązaniami 1,4-D - glukozydowymi. W amylopektynie, zawierającej 500-15000...

Skrobia - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1204

dla wielu gatunków zwierząt - zbudowana z cząsteczek glukozy, proste fragmenty łańcuchów są tworzone przez wiązania...

Diety przemysłowe - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 21
Wyświetleń: 588

, najczęściej maltodekstryny i glukoza -źródłem tłuszczu są: olej sojowy, słonecznikowy, kukurydziany...

Mikrobiologia - wykład 7

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1680

KATABOLIZM ANABOLIZM POLIMERY (białka, polisacharydy, polinukleotydy) ŹRÓDŁO ENERGII (np. glukoza...