Dekarboksylacja estrów - strona 36

note /search

Poubojowe przemiany mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 455
Wyświetleń: 2345

aminokwasów: dekarboksylacja - prowadzi do wytworzenia amin: histaminy, kadaweryny, tyraminy, putrescyny...

Utlenianie Lipidów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 4361

i jego ester palmitynowy, kwas izoaskorbinowy i jego sól sodowa), Poprzez rozkład nadtlenków do nierodnikowych...

Fotosynteza - wykład 4

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia roślinna
Pobrań: 336
Wyświetleń: 2002

chloroplastowe zawierają głównie estry diacyloglicerolowe. Niewiele jest w nich fosfolipidów (poniżej 15...

Utlenianie biologiczne

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1981
Wyświetleń: 4095

fluorocytrynian. Ten ostatni hamuje akonitazę, powodując nagromadzenie się cytrynianu. Dekarboksylacja...

Pokrycie ciała

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Zoologia
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1365

w postaci barwnych estrów z kwasami tłuszczowymi, które z kolei są związane z białkiem w chromoproteidy...

Aromaty-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Toksykologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1351

. mentol(ma wyznaczone ADI może być alergenem) -laktony- np. kokosowy, brzoskwiniowy -estry- np...