Dekarboksylacja estrów - strona 22

note /search

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...

Botanika - wykład 2

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Botanika
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1316

(nukleoproteid: RNA + polifosfaty + lipoproteidy); tłuszcze (estry glicerynowe wyższych kwasów tłuszczowych...

Współczynnik oddechowy - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 875
Wyświetleń: 2100

dekarboksylację przy jednoczesnej redukcji kolejnej cząsteczki NADP+ do NADPH. Reakcję przeprowadza dehydrogenaza...

Kwas glutaminowy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1365

estru kwasu asparaginowego mają smak lub gorzki (niezależnie od konfiguracji) a intensywność smaku...

Cykl pentozo-fosforanowy

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1596

) Oksydacyjna dekarboksylacja kwasu 6-fosfoglukonowego (odwodorowanie przy C3 i odłączenie CO2 z pozycji 1...

Biochemia - wykład 10

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1330

, czyli wolnego, a mała ilość estrów cholesterolu. U człowieka w warunkach prawidłowych 2/3 cholesterolu...