Dekarboksylacja białek - strona 4

note /search

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2324

AMINOKWASY - WYSTĘPOWANIE Alanina - włókna jedwabne 35%, żelatyna 9%, pozaostałe białka 2-7...

Poubojowe przemiany mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 462
Wyświetleń: 2352

jest tylko przy całkowitym wykrwawieniu), Znaczenie zakwaszenia: higieniczne – bakteriostatyczne przemiany białek Przemiany...

Przemiana azotowa

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 2401
Wyświetleń: 4284

PRZEMIANA AZOTOWA Przed przerabianiem powtórzyć aminokwasy - s.18 (Harper) 1. Trawienie białek...

Białko - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1008

Białko Białko jest głównym źródłem związków azotowych w artykułach spożywczych Obok białka...