Białko - omówienie

Nasza ocena:

3
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1008
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Białko - omówienie - strona 1

Fragment notatki:

Białko
Białko jest głównym źródłem związków azotowych w artykułach spożywczych
Obok białka w żywności występują produkty ich rozkładu - polipeptydy, peptydy oraz wolne aminokwasy a także związki niebiałkowe
Azot zawarty w substancjach azotowych określa się mianem azotu ogólnego
Białko surowe (białko ogółem) - Norg*6,25
Norg - azot ogólny, oznaczany metodą Kieldahla 6,25 - mnożnik białkowy Białko czyste - Nbiał * 6,25 Nbiał - azot białkowy oznaczony po wytrąceniu białek i dokładnym przemyciu osadu
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz