Chmiel - strona 2

note /search

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

: Saccharomyces pastorianus (S.calsbergensis)- fermentacja dolna S.cerevisiae- fermentacja górna 4) Chmiel...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

. carlsbergensis Składniki niezbędne do produkcji piwa: - woda - chmiel (daje aromat) - dro d e - słód Fazy...

Geografia - calosc wykladu

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1652

.   Rośliny używkowe Herbata, kawa, kakao, tytoń, koka, kola, mak lekarski, konopie indyjskie, chmiel...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1246

przez ekstrahowany chmiel Wysterylizowanie brzeczki Wytrącenie prekursorów zmętnienia Zwiększenie barwy Usunięcie...

żywność alkohole

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1974

, chmiel, drozdze i woda. Przechowywanie: Piwo nie pasteryzowane należy przechowywac w temp. 2-12 st.Cel...

Egzamin Z geografii ekonomicznej

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1491

14 mln *Dwa główne czynniki lokalizacji browarów to Dostęp do wody, do surowców (chmiel), rynek zbytu...