Kierunki wykorzystania, produkty - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
sojowe: Ziarno zawiera do 45% białka, 20% tłuszczu, Wit z gr B Wysoka zawartość fitoestrogenów (korzystne...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
sojowe: Ziarno zawiera do 45% białka, 20% tłuszczu, Wit z gr B Wysoka zawartość fitoestrogenów (korzystne...
KOLOKWIUM II Chemia Organiczna B, 8.05.2008 (24p.) Posługując się odpowiednimi mechanizmami...
(fenolany), Fenolan ulega hydrolizie. b) Estry fenoli powst ają w reakcji z halogenkami kwasowymi...
będzie o utrzymaniu stałego stężenia w cieczy. Rozpuszczalność w stanie równowagi w układach rozcieńczonych, z którymi...
siarczanów w roztworze zakwaszonym kwasem solnym za pomocą chlorku barowego w postaci trudno rozpuszczalnego...
, 100ºC b) HNO3 + H2SO4 c) Br2 wobec hν d) Br2 wobec FeBr3, 100ºC e) chlorek acetylu (CH3COCl) wobec AlCl3...
1. A. B. C. D. E. F. UKŁAD POKARMOWY...
licznych stanów chorobowych. b.) Główne elektrolity (Na+, K+, Cl-, HC03- ) występują...
i jest on typowy dla tzw. sodowo-wapiennego; b)różnicy w rozpuszczalności w wodzie. Krzemiany sodu i potasu...
rozpuszczalnika B, który nie miesza się z surówką. Jest pewna granica składu gdzie mamy układ 3-fazowy Chodzi...