Brojler

Wykład - drób rzeźny, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1456

. W przypadku kurcząt brojler tucz trwa do 9 tygodnia, natomiast kaczek i indyków brojler tucz to 16-22 tygodnie...

Wykład - kokcydiostyki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1813

nie podaje się kurom nioskom, a w przypadku brojlerów należy zachować odpowiedni okres karencji. Lista...

Wykład - ocena i klasyfikacja drobiu, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1834

nastroszenie i matowatość piór W Polsce najczęściej spotykane obecnie rasy brojler mięsnych to: COBB 500 ROSS...

Technologia drobiu i jaj

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1974

rozwój od 1970 roku. W 1960 roku ruszyła pierwsza produkcja młodego drobiu /brojlery /. W 1970...

Wykład - skup drobiu, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 28
Wyświetleń: 805

instrukcjami tuczu oddać do uboju 94% kurcząt brojler. Umowa jest podpisywana na określony czas z możliwością...