Brojler - strona 2

Technologia i higiena uboju drobiu

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 2289

sek, 40-50 mA) | Wykrwawianie (ok.3 min.) | Oparzanie wodą (półoparzanie: 52oC i 3 min- brojlery...

Drób

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1848

drobiowego w Polsce: prod. brojlerów kurzych, indyków rzeźnych, brojlerów kaczych, młodych gęsi rzeźnych...

Trzoda chlewna i drób - BPPZ

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr inż. Krzysztof Tomasz Krzysztoforski
  • Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej
Pobrań: 651
Wyświetleń: 2149

drobiowych stanowił: brojlery kurze – 40%, kury – 30%, kaczki – 15%, gęsi – 10%, indyki – 5%. UŻYTKOWOŚĆ...

Choroby pierwotniacze - Kokcydioza

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • mgr Jolanta Brożek
  • Ornitologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2065

w paszach, sposób podania: kurczęta rzeźne (brojlery) - przez cały okres tuczu z uwzględnieniem okres...

Giełdy - organizacje formowania rynku

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Krzysztof Wojdacki
  • Instytucje rynkowe
Pobrań: 119
Wyświetleń: 819

i wieprzowe, brojlery, jaja, wełna.  Metale: miedź, złoto, aluminium, cyna, cynk, ołów, nikiel, srebro...

Giełdy jako instytucje rynkowe

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Krzysztof Wojdacki
  • Instytucje rynkowe
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1771

i wieprzowe, brojlery, jaja, wełna.  Metale: miedź, złoto, aluminium, cyna, cynk, ołów, nikiel, srebro...

Toksykologia - wyklad 13

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 805

pasz (Belgia, brojlery 1999r) rodzina dioksyn - metabolizm łatwo wchłaniają się z przewodu pokarmowego...