Układ odpornościowy - omówienie
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Biologia i ekologia
UKŁAD ODPORNOŚCIOWY 1. Patogeny - czynniki chorobotwórcze, ciała obce (np. wirusy, bakterie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
UKŁAD ODPORNOŚCIOWY 1. Patogeny - czynniki chorobotwórcze, ciała obce (np. wirusy, bakterie...
Mikrobiologia przemysłowa ćw 4 RYFAMYCYNA Ryfamycyna jest produkowana przez Streptomyces...
FERMENTACJA MLEKOWA Fermentacja mlekowa: 1) Bakterie homo i heterofermentatywe 2) Wykorzystanie bakterii...
wiązanie w pierścieniu β-laktamowym. Bakterie Gram-dodatnie wydzielają je na zewnątrz komórki, a bakterie...
Bacillus subtilis. Poszczególne szczepy bakterii Bacillus subtilis produkują ponad 65 antybiotyków...
- bo wrażliwe na pH w żołądku Inkubacja 2-7dni, choroba do 12dni Rosnące w jelicie cienkim bakterie produkują...
pochodzenia drobnoustrojowego ma zastosowanie i jest produkowane w skali przemysłowej. Wielocukry różnią...
produktów ostatecznych. FERMENTACJA MLEKOWA Bakterie fermentacji mlekowej : - Gramm „+” - nie wytwarzają...
posiadają cztery grupy drobnoustrojów: wirusy bakterie grzyby glony Wirusy Odtwarzalne cząstki z pogranicza...
Maślarstwo: - bakterie do zakwaszania śmietany. Odstój - mleko oddziela się od śmietany...