Azotyny - strona 2

Wykład - ocena jakościowa przetworów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 28
Wyświetleń: 434

poddanego Ocena chemiczna badanie zawartości białka badanie zawartości tłuszczu soli azotanów i azotynów...

Nitryfikacja-opracowanie

  • Politechnika Gdańska
  • Technologia wody i ścieków
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1512

poprzez azotyny do azotanow, prowadzonym przez bakterie chemoautotroficzne (Nitrosomonas oraz Nitrobacter...

Korzyści ze stosowania sub. dodatkowych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 539

atrakcyjności prod. -urozmaicenie asortymentu 4, Zdrowotne: -zmniejszenie ryzyka zatruć pokarmowych np. azotyny...

Oznaczenie obecności azotanów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1512

i w ten sposób oddzielenie od nich azotynów; wywołanie barwnej reakcji azotynów z kwasem sulfanilowym i α-naftyloaminą...