Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady
- Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
- Jakość i bezpieczeństwo żywności
określa się w analityce żywnościowej mianem azotu ogólnego. Białko surowe (białko ogółem) = N og x 6,25 N...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
określa się w analityce żywnościowej mianem azotu ogólnego. Białko surowe (białko ogółem) = N og x 6,25 N...
ogólnego i przeciętnej zawartości azotu w białku (16%) METODA KIELDAHLA POZWALA NA OZNACZENIE: -azotu...
ogólnego i przeciętnej zawartości azotu w białku (16%) METODA KIELDAHLA POZWALA NA OZNACZENIE: -azotu...
. Rozpuszczone Zw. Amonu (amoniak, azotany, azotyny, azot org., azot Khiejdala, azot ogólny) Ekstrakt eterowy...
mieszkańca, BZT 60-70 gO2/d/M, zawiesiny opadające 40-50 g/d/M, azot ogólny 13-15 gN/d/M, fosfor ogólny 1,8...
mgO2/l 125 2 Zawiesina ogólna mg/l 35 3 Azot ogólny mgN/l 10 4 Fosfor ogólny mgP/l 1 Obliczenia...
11 10 - BZT5(O2) mg/dm3 500 115 77 Azot ogólny(N) mg/dm3 177 70 60,5 Siarczki (S) mg/dm3 21 - 100...
na obniżenie BZTS do 60-70% ;zawiesin ogólnych o 75 do 85% natomiast azotu ogólnego do 20-25% oraz fosforu...
. Rozpuszczone Zw. Amonu (amoniak, azotany, azotyny, azot org., azot Khiejdala, azot ogólny) Ekstrakt eterowy...
biologiczne …. Wskaźniki: podstawowe ( temp, odczyn, zawiesina, BZT5, ChZt, OWO) i eutroficzne (azot ogólny...