Technologie koncentratów spożywczych
- Uniwersytet Wrocławski
- Procesy i techniki produkcyjne
PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE II (PRODUKCJA ŻYWNOŚCI) W. 9. TECHNOLOGIE KONCENTRATÓW SPOŻYWCZYCH...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE II (PRODUKCJA ŻYWNOŚCI) W. 9. TECHNOLOGIE KONCENTRATÓW SPOŻYWCZYCH...
PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE II (PRODUKCJA ŻYWNOŚCI) W. 6. UTRWALANIE ŻYWNOŚCI. METODY...
trawione i wchłaniane, płynne lub łatwo rozpuszczalne, pakowane w sposób umożliwiający odpowiednio długie...
? W odniesieniu do produkcji żywności celem biotechnologii jest: opracowanie sposobów poprawienia cech...
Opakowania żywności - definicje, funkcje Definicja jakiegokolwiek produktu czy procesu...
wody wiąże się trwałością i stabilnością żywności 3. Błąd względny, bezwzględny oraz średnia...
człowieka (głownie ze spalania) W żywności i przewodzie pokarmowym głównie jako Cr+3 ze względu na obecność...
) gazy do pakowania (inne niż powietrze) - wprowadzane do opakowania gazy nośne (gazowe środki...
sekwencją powiązanych działań: Manipulacje materiałami Pakowanie Sterowanie przepływami wyrobów gotowych...
się zagrożeniom występującym w procesie produkcji żywności. W rozdziale tym został również przedstawiony związek...