Arabinoza wzór - strona 2

note /search

Pektyny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 21
Wyświetleń: 938

z bocznymi odgałęzieniami tworzonymi przez galaktozę i arabinozę. Pektyny są rozpuszczalne w zimnej i gorącej...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

CUKRY: Monosacharydy: Pentozy: Arabinoza - składnik gumy arabskiej, występuje w pektynach Ryboza...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 637

, arabinozy, kwasu sjalowego -mucyna- wytwarzana przez gruczoły ślinowe i śluzowe CUKRY DODANE Pojęcie...

Drożdże- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 805
Wyświetleń: 2527

, który umożliwia całkowity jej rozkład - melibioza), inne sacharydy - L-sorboza, D-ksyloza, L-arabinoza, celobioza...

Lipidy - sterole

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1295

a także dihydrositosterol natomist resztą cukrową może być glikoza, ksyloza a także arabinoza. U bakterii np. Helicobacter...

Znaczenie technologiczne glutenu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 455
Wyświetleń: 3598

, galaktoza pentozy 5 at C w cząsteczce - arabinoza, ksyloza cukry złożone dwucukry składa się z 2 czasteczek...