Antywitamina - strona 2

note /search

Żywność

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 987

= synapocholina] Antywitaminy, występujące w pożywieniu, zmniejszają lub znoszą działanie witamin Anty-A: nadmiar...

Referaw

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1876

mogą być przez organizm człowieka przetwarzane na witaminy. Istnieją również tzw. antywitaminy (np. awidyna w białku jajek...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

w organizmie, ale niezdolne do wykonywania tej roli nazywa się antywitaminami. substancje ograniczjące ilość...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

LD50 dla pektyny wynosi 50 mg/ kg m.c. surowca. Antywitaminy- związki chemiczne, wykazujące zdolność...

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 7392

przekształcić w witaminy. ANTYWITAMINY - związki chem. , które inaktywują działanie witamin. Mają podobną bud...

Żywność i żywienie,witaminy

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 77
Wyświetleń: 882

. zawartość w żywności substancji nieodżywczych, jak antywitaminy, które wchodzą w połączenia blokujące...

Antybiotyki - Bakterie

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Farmakologia
Pobrań: 1099
Wyświetleń: 4991

z połączeń z białkami, same wypierają: salicylany, pochodne pirazolonu, antywitaminy K pochodne dikumarolu...