Wykład - spirytus i wódka, sem V
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznawstwo żywności
prowadzoną do powstania z cukrów kwasu pirogronowego, jego nieoksydatywną dekarboksylację do aldehydu...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
prowadzoną do powstania z cukrów kwasu pirogronowego, jego nieoksydatywną dekarboksylację do aldehydu...
gatunkowych. Typowymi składnikami koniaków są wyższe kwasy tłuszczowe, ich estry oraz aldehydy aromatyczne...
Aldehydy: formaldehyd, aldehyd glutarowy (śilniejszy), reagują z grupami aldehydowymi kwasów nukleinowych...
są prekursorami do powstania smogu fotochemicznego (mieszanina ozonu, aldehydów, ketonów i PAN) NOx wykazuje...
-dikarbonylowymi (deoksyosomy) i aminikwasami; aminokwas ulega degradacji do aldehydu (nazywany aldehydem Streckera...
amoniaku do aldehydów prowadzi do otrzymania alkoholi. Utlenianie metanów za pomocą odczynnika FEMLINGAS...
te obejmują bardzo heterologiczną grupę związków należących chemicznie do węglowodorów, alkoholi, aldehydów...
m. in. aldehydu mrówkowego i kwasu octowego. Szerokie zastosowanie znalazły w ostatnich latach...
to reakcja chemiczna powstawania aldolu, czyli aldehydu z grupą hydroksylową (aldehydoalkoholu) z dwóch...
to reakcja chemiczna powstawania aldolu, czyli aldehydu z grupą hydroksylową (aldehydoalkoholu) z dwóch...