Żółtko - strona 13

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1071

i bardzo dużej zawartości cholesterolu. Żółtko jaja zawiera tłuszcz w postaci zemulgowanej, szczególnie...

Psychologia - 234 definicje

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Psychologia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 7434

i deprecjonowaniu jej wartości (np. gdy słowo "człowiek" zastępujemy określeniem "żółtek"); dehumanizacja obniża...

Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii

  • prof. dr hab. inż. Wiesław Przybylski
  • Podstawy biotechnologii
Pobrań: 238
Wyświetleń: 2191

Opisz czynniki wewnętrzne, zewnętrzne i analityczne wpływająca na jakość mięsnych produktów fermentowanych. Na jakość mięsnych produktów fermentowanych wpływają czynniki: Wewnętrzne Rodzaj drobnoustrojów wchodzących w skład kultury starterowej Jakość surowców, dodatków Receptura Zawartość so...

Psychologia społeczna - definicje

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr Janina Baj
  • Psychologia społeczna
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1218

określeniem „żółtek"). Dehumanizacja obniża opór przed dokonywaniem aktów agresji i sprawia, że raz podjęta...