Zmiażdżenie - strona 8

note /search

Diagnoza środowiska lokalnego

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Diagnozowanie warunków animacji społeczno-kulturowej
Pobrań: 161
Wyświetleń: 2555

miasto nie może wyjść z dołka w które popadło po 1989 roku. Wchodzący na rynek sektor prywatny zmiażdżył...

Samobójstwo

  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Filozofia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 2086

dniach grudnia 98 roku. Dziewczynie pociąg obciął dłonie i stopy, chłopakowi zmiażdżył głowę. Obydwoje...

Skrypt - filozofia

  • Uniwersytet Warszawski
  • Filozofia
Pobrań: 1785
Wyświetleń: 3780

Starożytność Filozofia przedsokratejska 1. Filozofowie przyrody Tales z Miletu: Żył: 624-547 p.n.e. Pierwszy filozof przyrody Stawiał pytanie o „arche” - zasada, początek Wyróżnił 4 stany skupienia, zwane żywiołami: ogień, powietrze, woda, ziemia Między żywiołami zachodzi nieustanna wymiana Z ...

Pedagogika Kultury - wykłady

  • Uniwersytet Opolski
  • Pedagogika ogólna
Pobrań: 805
Wyświetleń: 6433

jej zaufać, uwierzyć, że ona ma sens. Kiedy ją zrozumiem, mogę z nią dyskutować, a nawet ją zmiażdżyć...

Vademecum fizjologi człowieka

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1246
Wyświetleń: 3710

dr Barbara Brokos, dr Agata Jaszczyszyn na Akademii Medycznej im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. notatka o objętości 100 stron w formacie .doc. Notatka w formie opracowanych 100 zagadnień, zawiera m.in. takie informacje, jak: mechanizmy transportu cząsteczek przez błony komórkowe, siateczka śród...

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1071

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 721
Wyświetleń: 3906

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...

Filozofia kultury

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Teoria i filozofia kultury
Pobrań: 462
Wyświetleń: 3262

Filozofia kultury 1. stałe tropy myślenia w europejskiej kulturze: Bauman, Deleuze, Rorty; podjęcie nowożytności Deleuza. Oświecenie miało w sobie totalny projekt, który potem zaowocował. Nowożytność. Oświeceniowe podjęcie tradycji natura-kultura: Rousseau, Sade. Hegel, Nietzsche. Diltheyow...