Zioła - strona 6

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 203
Wyświetleń: 3339

ciemnych redukowanych ze składnikiem smakowym, tj. wino czerwone wytrawne, jałowiec , zioła, owoce...

Wykład - zanieczyszczenia biologiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 133
Wyświetleń: 756

, suszone zioła, przyprawy i warzywa. zatrucia mikotoksynami -substancjami toksycznymi wytwarzanymi...

Podział opakowań aktywnych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1386

ekstrakty roślinne ( z pestek i miąższu grejpfruta, olejki z ziół- tymianek, bazylia, olejki eteryczne...

Glikozydy nasercowe-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Piotr Borowik
  • Genetyka z elementami inżynierii genetycznej
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1708

nasercowe, lecz ich występowaniu, przypisuje się efekt leczniczy działania niektórych ziół. Bogate...

Żółwie morskie - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Ekofizjologia zwierząt morskich
Pobrań: 0
Wyświetleń: 952

się, lecz także jako wieko dla onu otworów w pancerzu. Jadłospis obejmujerośliny wszystkich możliwych gatunków-od ziół...

Chronologia - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Artur Kwaśniewski
  • Historia założeń ogrodowych
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1232

-ścieżki wyspane żwirem lub piskiem -elementy wodne : fontanny, kanały wodne, stawy Roślinność: -zioła...