Mikrobiologia żywności - podstawy pracy w laboratorium
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Mikrobiologia
coli selektywne oprócz składników odżywczych zawierają składniki wybiórcze hamują wzrost drobnoustrojów...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
coli selektywne oprócz składników odżywczych zawierają składniki wybiórcze hamują wzrost drobnoustrojów...
- destabilizacja fazy wodnej zmienia charakterystykę wzrostu drobnoustrojów - w celu ograniczenia dostępności wody...
do obrastania przewodów i innych elementów bioreaktora - niekorzystna relacja pomiędzy wzrostem drobnoustrojów...
, nie schłodzone lub schłodzone do temperatury powyżej 10oC już po kilku godzinach od udoju wykazuje szybki wzrost...
drobnoustrojów Derepresja ma miejsce najczęściej w warunkach ograniczenia lub zahamowania wzrostu drobnoustrojów...
wpływające na wzrost drobnoustrojów Temperatura adaptacji Drobnoustroje nie mogą kontrolować swojej...
wzrost drobnoustrojów patogennych i gnilnych (E.coli, Salmonelli, Clostridium botulinum), np. w kiełbasie...
– odkrył że fermentacja alkoholowa i mlekowa zawdzięczają swoje istnienie wzrostowi drobnoustrojów...
) tak aby zniszczyć lub zahamować wzrost drobnoustrojów lub enzymów przy jednoczesnym zahamowaniu smaku produktów...
w wyniku działalności drobnoustrojów, Świeże, nie schłodzone wykazują szybki wzrost drobnoustrojów po kilku...