Woda bromowa i glukoza - strona 19

note /search

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

Pasteura) • Nadmierne stężenie glukozy w pożywce hodowlanej częściowo hamuje oddychanie komórek drożdży...

Płyny w układzie pokarmowym

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia funkcjonalna człowieka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1134

2. UKŁAD POKARMOWY A. Żółć:  Skład: woda, skł. zaangażowane w trawienie i wchłanianie tłuszczów...

Metody oraz źródła błędów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 483
Wyświetleń: 4221

nie pozbawionych wody, a w przypadku eteru naftowego również nadtlenków Woda rozpuszcza sole mineralne...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1568

w metodzie powierzchniowej prowadzi się na płytkich tacach napełnionych roztworem technicznej glukozy...

Lipidy materiały z seminarium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 602
Wyświetleń: 3192

woda bromowa - jasnobrunatny roztwór bromu w wodzie wykorzystywana do wykrywania wiązań wielokrotnych...