Witaminy jako biokatalizatory - strona 9

note /search

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

, witaminy oraz enzymy. W mąkach wyciągowych, w miarę podwyższania wyciągu spada za­wartość skrobi, a wzrasta...

Fortyfikacja żywności - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1169

w witaminy A i D) -zwiększyć zawartość składników istotnych dla zdrowia i rozwoju organizmu w produktach...

Egzamin z analizy żywności

  • Uniwersytet Gdański
  • Analiza żywności
Pobrań: 623
Wyświetleń: 2163

ekstrakcyjno-refraktomertycznej Liczba estrowa co oznacza Witaminy rozpuszczalne w tluszczach – indeksy dolne...

Sposób odżywiania - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 21
Wyświetleń: 497

organizmu (ok. 60) - 10 - aminokwasów - WNKT (K. linolowy, K.-.linolenowy. AA, EPA, DHA) - 18 witamin...