Witaminy jako biokatalizatory - strona 46

note /search

Analiza żywności-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 721
Wyświetleń: 2366

jak: glicerydy, wolne kwasy tłuszczowe, sterole, witaminy i barwniki rozpuszczalne w tłuszczach, fosfatydy, woski...

Analiza żywności-skrypt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2261

jak: glicerydy, wolne kwasy tłuszczowe, sterole, witaminy i barwniki rozpuszczalne w tłuszczach, fosfatydy, woski...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

– wymagają obecności w podło u witamin z grupy „B” - mogą rozkładać laktozę - generalnie występują w mleku...

Produkcja czekolady

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Pobrań: 3822
Wyświetleń: 11816

0,05 mg 131 mg 5,5 μg Witaminy: witamina A β-karoten witamina D witamina E witamina C tiamina...

Selen - omówienie zagadnienia

  • Politechnika Gdańska
  • Metale w środowisku
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1106

jest wydalany z organizmu zmniejsza objawy łupieżu na skórze głowy. wraz z witaminą E stabilizuje błony...