Witaminy - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Higiena i epidemiologia
witaminy B nie są kofaktorami, dopiero ich modyfikacja chemiczna w organizmie prowadzi do powstania...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
witaminy B nie są kofaktorami, dopiero ich modyfikacja chemiczna w organizmie prowadzi do powstania...
, E.L. Verney (1949) szczury szybko nauczyły się, że zapach lukrecji sygnalizuję witaminę B w wyniku...
Herbata bogata jest w takie witaminy jak A, grupę witamin B oraz C i P. Produkcja Wielka Brytania ...
witaminy B * PĘDZLAKI (Penicilium) czy KROPIDLAKI (Aspergillus) często niszczą produkty spożywcze tworząc...
duże ilości tłuszczu ilość witaminy C jest znikoma uważa się, że mięso jest źródłem witaminy B Mięso...
, witamin B i A oraz śladowe ilości witaminy D) masło (źródło tłuszczu, energii, witaminy A) tłuszcze...
- wytwarza określone witaminy. b/ względna najczęściej jest wynikiem wzmożonej przemiany materii (duży...
, I, Zn, Co, Mo, Cu, A, D, E, K, karoten, witaminę B. Białko – stanowi 57% masy jaja, 10,7% białka...
, fosforu, chlor, siarka , Mikroelementy - miedź, żelazo, cynk, jod, Witaminy - B, kwas nikotynowy...
zawiera tyle samo białka, wapnia i witamin B co mleko pełne, ale mniej witamin A, D i E rozpuszczalnych...