Geografia rolnictwa
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Geografia gospodarcza
podnosi ich wartości odżywcze. Nasiona soji zawierają bardzo dużo w porównaniu z innymi roślinami...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
podnosi ich wartości odżywcze. Nasiona soji zawierają bardzo dużo w porównaniu z innymi roślinami...
atmosferycznego m.in. ze względu na zmiany oksydacyjne, korozje, lepiej zachowane wartości odżywcze, brak...
i choroby lub też o wyższej wartości odżywczej niż roślina pierwotna. Transformacja kukurydzy genem...
ich wartości odżywczych. Tyndalizacja: metoda konserwacji żywności, która polega na trzykrotnej pasteryzacji...
potrzeby promują na przykład zdrową żywność i koncentrują się na składnikach i wartościach odżywczych...
na ich wartości odżywcze (białko, tłuszcze, kalorie, itp.), optymalizacja czasu pracy, maksymalizacja wydajności...
całego białka - duża wartość odżywcza - warzywa kapustne to ok. 1/3suchej masy to białko , ale sucha masa...
ustalenia kryteriów jakości: smak, zapach, wartości odżywcze (witaminy, błonnik, cukier), przyprawy, koszt...
spożywczego powoduje pogorszenie jakości produktów (zmniejszenie wartości odżywczych, wysoka zawartość...
i uniknięciu obniżenia ich wartości odżywczych. Głównym zadaniem pasteryzacji jest przedłużenie wartości...