Tyndalizacja w piekarniku - strona 2

note /search

Sterylizacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 84
Wyświetleń: 763

sekund ● 90̊C - bez przetrzymywania Tyndalizacja - 3x pasteryzacja (przerwa minimum 4 godziny) UHT...

Organizacja zakładu gastronomicznego

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1918
Wyświetleń: 8505

(najczęściej powietrza) Wśród aparatów i urządzeń do obróbki cieplnej żywności wyróżnia się: Piece i piekarniki...

Sieć gazowa-opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Sieci i instalacje sanitarne
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1134

z piekarnikiem,- grzejnik przepływowy wody,- kotły gazowy Gdy liczba domów >50 wspólczynnik jednoczesności stały...

Tyndalizacja, wady konserw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3997

TYNDALIZACJA - najczęściej stosowana do: grzybów, fasolki szparagowej (chyba, że dodajemy czynnik...

Sterylizacja- laboratorium 1

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia lekarska
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1561

); · tyndalizacja - pasteryzacja przeprowadzona trzykrotnie w odstępie 24 h; zastępuje pasteryzację płynów, pożywek...