Rodzaje żywności będącej efektem manipulacji genetycznych - omówienie...
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
nasercowych Roślina jest odporna na szkodliwe owady, ponieważ zawiera gen Bt z bakterii i wytwarza białko...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
nasercowych Roślina jest odporna na szkodliwe owady, ponieważ zawiera gen Bt z bakterii i wytwarza białko...
octowego · produkcja biomasy (bakterii, drożdży i glonów) wykorzystywanej następnie do otrzymywania kultur...
biologiczne wywołujące choroby zakaźne (priony, wirusy, bakterie, grzyby, pierwotniaki), toksyny i aflatoksyny...
, bakterii i wirusów chorobotwórczych , pasożytów ludzi i zwierząt oraz trudnych do usunięcia trujących...
hydrometalurgiczne wspomaga się procesami biometalurgicznymi - polegające na przeprowadzaniu, z udziałem bakterii...
. Mogą one być spowodowane: - wirusem (np. różyczki), - bakterią (np. kiły), - toksynami (np. alkohol, nikotyna...
w wodzie tlen O2 atmosfera, fotosynteza azot N2 atmosfera, aktywność bakterii dwutlenek węgla CO2 atmosfera...
moczopłciowego, prawidłowa budowa anatomiczna. Skóra - jest zasiedlana przez różne bakterie, gł. saprofity...
. Występowanie i częstotliwość takiej mutacji zależy od natury i dawki mutagenu oraz szczepu bakterii. Indukują...
TAKSONOMIA Bakterie chorobotwórcze zajmują niewielką część królestwa bakterii. Uporządkowaniem...