Tkanka łączna - strona 27

Podstawy gastronomiczne - wykład

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1722

. Składniki tkanki łącznej 1. Białka proste − albuminy (miogen) - rozpuszczalne w wodzie, w 55 - 60°C ścinają...

Układ rozrodczy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bożena Sawicz
  • Fizjologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1225

tętnice + 1 żyła zespolone tkanką łączną galaretowatą (2szypuły → galareta Wortona) →długość 35cm - 60 cm...

Fizjologia-pytania na egzamin

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Fizjologia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1743

międzykomórkowej   Rodzaje tkanki łącznej   - włóknista luźna - wypełnia przestrzenie między komórkowe, tworzy...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2107

się z otoczki zbudowanej z tkanki łącznej (białek )-kolagen , elastyna,... Rola otoczki °" sarkolemna utrzymuje...

Układ krążenia

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Zbigniew Tabarowski
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 182
Wyświetleń: 2142

przepływ krwi od serca do naczyń i z powrotem do serca: Tętnice - tkanka łączna grubsza warstwa mięśni...