Szczawa - strona 5

Zielnik -Podagrycznik pospolity

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Ewa Fudali
  • Botanika
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1050

moczopędnego i przeczyszczającego. Ziela używano do farbowania wełny na żółto. Szczaw zwyczajny  (Rumex acetosa...

Opracowanie - Sudety

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Mieczysław Gumiński
  • Geografia Śląska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1428

. na obszarze G. Izerskich. Różnego typu szczawy wodorowęglanowe w Świeradowie i Czerniawie Zdrój. (Opolni Zd...

Biogeografia - materiały

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Prof. UP dr hab. Mieczysław Mazur
  • Biogeografia
Pobrań: 875
Wyświetleń: 5390

, Sardynia i przy Morzu Czarnym) szczaw zwyczajny - Rumex acetosa występuje w całej Polsce zasięg rozproszony...

Indywidualny program zdrowotny

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • dr Adam Znaniecki
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 35
Wyświetleń: 3129

, takie jak: owsianka, szczaw, szpinak, rabarbar oraz produkty, których spożywanie zwiększa ilość cholesterolu...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bożena Sawicz
  • Fizjologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1085

(ze szkieletami), twardej wodzie Rabarbar, szczaw, szpinak, produkty zbożowe i strączkowe obniżają przyswajalność...

środowisko.doc

  • Geografia fizyczna świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

atmosferycznego. Podział źródeł ze względu na skład chemiczny - Szczawy – nadmiar CO2; - Szczawy radoczynne...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1582

i wieprzowa,żółtko jaj, masło, oleje roślinne,mleko,jarmuż, szczaw, marchew, boćwina, groszek zielony, dynia...