Ogólna technologia żywności - wykład 6
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
wydobywana z mieszaniny stałej lub płynnej (surówki) określonego składnika lub ich grupy za pomocą...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
wydobywana z mieszaniny stałej lub płynnej (surówki) określonego składnika lub ich grupy za pomocą...
- potrawy z drobiu baraniny, wołowiny, zupy sosy farsze do zimnych ryb i skorupiaków, sałatki surówki...
kamiennym i koksem. Skonstruowano nowy typ pieców (wielkie piece), a także pieców do rafinacji surówki...
eutektyczna austenitu i cementytu - powstaje z roztworu ciekłego o zawartości 4,3% C - składnik surówek (żeliw...
kolumny. 2.Surówka jest dawana - na jedną ze środkowych półek 3.Najmniejsze ciśnienia występują...
. W procesie otrzymywania surówki należy zredukować związki żelaza oraz usunąć inne zanieczyszczenia. Proces...
w surówce, czyli w zasilaniu. Czym jest membrana - co to i jaki jest mechanizm rozdzielania? Wśród membran...
wytwarzanie stali z surówki, masowe wydobycie węgla kamiennego. Budowa kanału sueskiego i innych. Używanie...
przemysłowych. Rys.: Poziomy kocioł destylatora: 1 - dopływ surówki, 2 - odpływ pary, 3 - odpływ cieczy...
smakowa i odżywcza. Podaje się z ziemniakami z wody puree, frytki, surówki o ostrym smaku, warzywa z wody...