Smalec - strona 6

note /search

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12432

do słonecznikowego i sojowego, glikol etylenowy osładzający wino, smalec i przetworzone tłuszcze roślinne dodawane...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2905

, śmietana, smalec), cukry (kasze, ziemniaki, makaron), witaminy (cytryna pomarańcze, czarna porzeczka, ryby...

Mikrofale, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1302

w przemyśle pozwala na prognozowanie szerszego ich zastosowania w przyszłości. Wysokiej jakości smalec i łój...

Lipidy materiały z seminarium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 602
Wyświetleń: 3192

STAŁE: mała zawartość wiązań podwójnych – niska wartość liczby jodowej łój wołowy: smalec wieprzowy: 46...

Biochemia - wykład 11

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1449

się utrzymuje. Coraz mniej osób spożywa nasycone kwasy tłuszczowe, czyli małe jest zużycie smalcu, masła...

Schemat produkcji czekolady

  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 6650

i ciekłych takich jak rzepakowy, sojowy, arachidowy, oraz tłuszczów zwierzęcych: smalcu, tranu utwardzonego...

Elektrostatyka-zadania

  • Politechnika Gdańska
  • Fizyka techniczna
Pobrań: 420
Wyświetleń: 4151

między kulkami była największa? Oblicz wartość tej siły. 14.5. Jaś zrobił sobie smalec ze skwarkami i stopiony...