Skrobanie - strona 16

note /search

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

metod - wykorzystujące zdolności tworzenia intensywnego zabarwienia pomiędzy jodem a skrobią. Metody...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3227
Wyświetleń: 4452

- zalanie wodą, ogrzanie, zawarte w słodzie enzymy rozszczepiają skrobię, białka i inne substancje; filtruje...

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3332

odwirować przy ok. 1000 obr./min przez 5 min. Zlać ciecz znad osadu, a skrobię przepłukać etanolem...

Tkanki roślinne

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 10556
Wyświetleń: 12656

(endosperm) - przechowuje substancje zapasowe (np. skrobię lub tłuszcze) w nasionach roślin okrytonasiennych...

Wykład - pojęcie browarnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1309

takiej ilości enzymów amylolitycznych, aby zhydrolizować skrobię jęczmienną. Chmiel - Humulus lumpulus...

Królestwo protista - opis

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 1246
Wyświetleń: 4025

), mają chromatofory o różnym składzie barwników (niektóre gat. są bezbarwne), różnorodne materiały zapasowe (skrobię...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

między celulozą i skrobią w ziarnie. Spełniają one, podobnie jak błonnik, rolę materiału budulcowego, a ponadto...