Siekacz - strona 6

KRĘGOWCE - ogólne wiadomości

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Marek Guzik
  • Biologia
Pobrań: 567
Wyświetleń: 5474

: - drobnych siekaczach, dużych kły (rozrywanie pokarmu i uśmiercanie ofiary) oraz najsilniej rozwiniętych...

Biomedyka pytania z książki i odpowiedzi

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • prof. dr hab UR Anna Radochońska
Pobrań: 1176
Wyświetleń: 3199

Wyjaśnij pojęcie rozwoju ontogenetycznego.Rozwój ontogenetyczny to proces rozwoju organizmu od momentu zapłodnienia komórki jajowej przez plemnik do chwili śmierci osobnika. Stanowi on łańcuch kolejno po sobie następujących ogniw pewnych specyficznych procesów, o kierunku określonym czynnikami wr...

Biomedyka - opracowane pytania z kolokwium

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • prof. dr hab UR Anna Radochońska
Pobrań: 1379
Wyświetleń: 3486

Są to opracowane pytania z kolokwium na Uniwersytecie Rolniczym z przedmiotu Podstawy rozwoju i wychowania. Wykłady oraz ćwiczenia, których materiał obejmuje kolokwium, prowadzi prof. dr hab. Anna Radochońska. Wyjaśnij pojęcie rozwoju ontogenetycznego.Rozwój ontogenetyczny to proces rozwoju orga...

Układ pokarmowy 1

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1379

ustnej, bocznie od wędzidełka języka (za dolnymi siekaczami). Wydzielina ślinianki podżuchwowej...

Biomedyka- wiedza w pigułce

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • prof. dr hab UR Anna Radochońska
Pobrań: 1064
Wyświetleń: 4424

Zagadnienia przedstawione w notatce poruszają następujące kwestie: definicje rozwoju, auksologia, składowe procesu rozwoju opracowane przez: Eberta, Bonniera, Wolańskiego. Dodatkowo porusza zagadnienie jakim jest samoregulacja procesu ontogenezy, czynniki rozwoju osobniczego, Teoria limitowaneg...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3108

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...

Antropologia kultury notatki i test

  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • dr Magdalena Roszczynialska
  • Antropologia kultury
Pobrań: 3612
Wyświetleń: 6727

i siekacze królika, i żujące zęby krowy! Nasza krew jest słona jak morze, z którego wyszliśmy! Kiedy ogarnia...