Rośliny strączkowe - strona 11

note /search

Cechy produkcyjne rolnictwa

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Geografia rolnictwa
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1057

, w Europie: Włochy, Hiszpania, Grecja. Rośliny strączkowe (zawierają więcej białka niż zboża) Soczewica...

Składniki mineralne

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1379

fitynowe występują powszechnie w surowcach roślinnych - głównie w ziarnach zbóż, nasionach roślin...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1974

z nasion roślin strączkowych (95-120°C) Cel: niszczenie substancji antyżywieniowych (nieodżywczych...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

; - w warzywach 80-96% najwięcej: ogórki i pomidory 96%, najmniej: nasiona roślin strączkowych 80% węglowodany...

Choroby genetyczne - Achondroplazja

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Choroby genetyczne
Pobrań: 252
Wyświetleń: 3871

hemolitycznej (masowej hemolizy), np.: -bób i inne rośliny strączkowe (zawierają dużo utleniaczy) -niektóre...