Ogólna technologia żywności - wykład 6
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
16) Ekstrakt - skł. ekstrahowany + rozpuszczalnik Rafinat - pozostałość poekstrakcyjna Rozdzielenie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
16) Ekstrakt - skł. ekstrahowany + rozpuszczalnik Rafinat - pozostałość poekstrakcyjna Rozdzielenie...
podaje się rozpuszczalnik i hydrofilową surówkę, a uzyskuje rafinat i ekstyrakt. Prawda. Krzywa...
nazywa się rafinatem. Stosowane w przemyśle spożywczym rozpuszczalniki (ekstrahenty) to: woda (ługowanie...
rozpuszczony (ekstrakt) i fazę zubożoną w ten składnik (rafinat). Załóżmy, że do pojedynczego stopnia...
polskiej) Bieszczadzki Rafinat Dymu Wędzarniczego Produkcja polega na usunięciu dużych cząstek sadzy...
) powstaje Rafinat i ekstrakt Rafinat Pozostałość poekstrakcyjna Surówka przy rektyfikacji ciągłej...
1 Wydział In Ŝ ynierii Materiałowej i Ceramiki Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie Materiały pomocnicze do zaj ęć laboratoryjnych z przedmiotu „CHEMIA ORGANICZNA” ...
1 Wydział In Ŝ ynierii Materiałowej i Ceramiki Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie Materiały pomocnicze do zaj ęć laboratoryjnych z przedmiotu „CHEMIA ORGANICZNA” ...
z orurowaniem. 3. Zagospodarowanie roztworu siarczanu amonu z utylizacji rafinatów: - wykonanie „Oceny...
"A" i "C" oraz substancji "B" rozpuszczającej się w obu cieczach. "A" nazywamy rafinatem (rozpuszczalnikiem...