Podstawy gastronomiczne - wykład 4
- Podstawy gastronomiczne
. Z technicznego punktu widzenia są stosowane w celu: -wzbogacenia rodzimego (lub wytworzenia nowego) bukietu...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
. Z technicznego punktu widzenia są stosowane w celu: -wzbogacenia rodzimego (lub wytworzenia nowego) bukietu...
powstaje kwas glutaminowy - główny donor reszt aminowych) ...
karboksylowe kwasu glutaminowego i asparaginowego, grupa fenolowa tyrozyna ...
pektynianową 21. Reakcja: kwas 2-oksyglutarowy + NH3 + NADPH+ + H+ → kwas glutaminowy a) transaminacji b...
amoniogenezie zachodzi jedynie w obecności: glutaminy i kwasu glutaminowego, które to aminokwasy są donatorami...
również z innych materiałów - na przykład otoczka laseczki wąglika składa się z kwasu glutaminowego. Otoczki pomagają...
immobilizowane w karaginianie, produkcja: L-alaniny, kwasu L-glutaminowego, L-argininy. W przemyśle spożywczym...
glutationowa, \/ glutation)-->LTC4—( γ-glutamylotranspeptydaza, /\kwas glutaminowy )-->LTD4—(dipeptydaza...
umieszczano kolejno aminokwasy: walina, cysteina, fenyloalanina, lizyna, tyrozyna, kwas glutaminowy, arginina...
Sporządzić wykres p = f(pH), wyznaczyć punkt izoelektryczny. Skomentować otrzymany wynik. Zadanie 2...