Podstawy gastronomiczne - wykład 4
- Podstawy gastronomiczne
. Z technicznego punktu widzenia są stosowane w celu: -wzbogacenia rodzimego (lub wytworzenia nowego) bukietu...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
. Z technicznego punktu widzenia są stosowane w celu: -wzbogacenia rodzimego (lub wytworzenia nowego) bukietu...
serynową, która rozkłada fibrynę w skrzepie i kazeinę w doświadczeniu substancje pochodzenia bakteryjnego...
w przemianie kazeiny. Lactobacterium plantanum - nie występuje w mleku, ale materiale roślinnym, w produkcji...
zastosowanych w ściśle określonych stężeniach i wzajemnych proporcjach, co z technologicznego punktu sterowania...
, w żelu zawierającym amfolity, różne białka mające taki sam punkt izoelektryczny będą nierozróżnialne...
wędrówki cząsteczek. Jeśli rozpuści się białko w buforze , którego pH jest bardziej kwaśne niż w punkcie...
stężenie fosfokreatyny 3. ATP jako koenzym transferaz przenosi resztę AMP z wydzieleniem reszty P-P...
Sporządzić wykres p = f(pH), wyznaczyć punkt izoelektryczny. Skomentować otrzymany wynik. Zadanie 2...
mleka: Rodzaj mleka Woda Sucha masa Tłuszcz Białko (kazeina) Krowie 87,7 % 12,2 % 3,4 % 2,5 % Owcze 82,2...
w postaci estru. Fosfoproteidami są: kazeina mleka, witelina żółtka jaj. •glikoproteidy - białka zawierające...