Prażenie - strona 8

note /search

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1358
Wyświetleń: 3563

gryczana niezrażona cała i łamana, kaszka gryczana prażona cała Pszenica - pęczak, płatki pszenne, kuskus...

Prehistoria

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia sztuki
Pobrań: 1435
Wyświetleń: 3339

mieszane z wodą lub tłuszczem - podstawowy barwnik - ochra (poprzez prażenie uzyskiwano różne odcienie...

Wykład - alkacymetria

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia analityczna
Pobrań: 5572
Wyświetleń: 9289

i boraks (reakcje, wskaźniki). Odp. Węglan sodu otrzymujemy przez prażenie w piecu muflowym przez 2-3 godz...

Selen telur - omówienie

  • Politechnika Śląska
  • Metalurgia metali lekkich i rzadkich
Pobrań: 0
Wyświetleń: 525

mieszankę prażono przez 45 min. W temperaturze 750 oC. Po ostudzeniu i zważeniu masa spieku wynosiła 26.5 g...