Próchnica - strona 9

note /search

Gleboznawstwo - wykład 6

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1393

mineralne, ciemniejsze warstwy próchniczne)  zawartość próchnicy 1 – 6%  w dolnej części profilu często...

Drobnoustroje - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1365

, łatwo przyswajalnej materii org, produktów rozkładu próchnicy prowadzonego przez autochtony. Mikroflora...

Warzywa i owoce - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1092

nie jest wskazane, sprzyja otyłości i próchnicy zębów. Całkowite wyeliminowanie cukru z diety człowieka...

Gleboznawstwo

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1750

substancji organicznej. Biorą udział w tworzeniu próchnicy. ...

NPZ - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka zdrowia i choroby
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

skuteczności zapobiegania chorobom zakaźnym; intensyfikacja profilaktyki próchnicy zębów i chorób przyzębia...