Polisacharydy - strona 13

Pierwiastki biogenne - biopierwiastki

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 63
Wyświetleń: 2219

wszystkich organizmów są organiczne związki węgla, m.in. polisacharydy, lipidy, białka. Cząsteczki te są bogatsze...

Biomateriały - Bionika

  • Politechnika Wrocławska
  • dr hab. inż. Jan Masalski
  • Chemia materiałów
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2331

kolagenu, stare włókna ulegają rozpadowi i zastępowane są przez nowe (Chityna - polisacharyd glukozy...

Oznaczania zawartości cukrów

  • Politechnika Gdańska
  • mgr Caban
  • Analiza żywności
Pobrań: 679
Wyświetleń: 2667

monosacharydy np. glukoza czy fruktoza. Cukry złożone dzielą się na oligosacharydy i polisacharydy, te pierwsze...