Piwowarski - strona 4

note /search

Drożdże- zastosowanie, reakcje

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotransformacje mikrobiologiczne
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 3157

: wykorzystywane w przemyśle spożywczym, a zwłaszcza fermentacyjnym (drożdże piwowarskie, winiarskie, gorzelnicze...

żywność alkohole

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1974

pod wplywem dzialania drozdzy piwowarskich i enzymow. Glownymi surowcami do produkcji piwa sa: słod jeczmienny...

Biznesplan kawiarni

  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Biznes plan
Pobrań: 4627
Wyświetleń: 12523

gazowane, piwo butelkowe i kuflowe firmowane przez Kompanię Piwowarską S.A.). Desery LODY CIASTA POZOSTAŁE...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 6

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1456

do fermentacji rafinozy. Stosowane są do produkcji piwa (dro d e piwowarskie). Saccharomyces ellipsoideus – dro d...