Zastosowanie enzymów, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
Enzymy zwiększające kruchość mięsa: *ficyno *papaina *bromelaina *katepsyny Sery dojrzewające:w roli...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Enzymy zwiększające kruchość mięsa: *ficyno *papaina *bromelaina *katepsyny Sery dojrzewające:w roli...
– hydrolizujące wiązanie peptydowe w białkach – α-chymotrypsyna, pepsyna, papaina, trypsyna, subtilizyny...
- Pankreatyna - Papaina - Bromelaina - Hialuronidaza - Kolagenaza - Apiraza - Pepsyna jest składnikiem soku...
roślinne (bromelaina, papaina) Endogenne enzymy mięsa katalizują głównie procesy rozpadu po śmierci...
proteolitycznego cięcia proteinazą o nazwie papaina powstają dwie części część FAB- zbudowana z łańcucha lekkiego...
1Kto wytwarza kwas cytrynowy ? (A. niger) 3 Co powoduje kruchość mięsa?(papaina) 4 Największe źródło...
chemicznej może być też alkilacja papainy powodująca zmianę jej właściwości proteolitycznych na oksydacyjne...
, papaina, proenajna -Proteinazy kwaśne pepsyna, podpuszczka, proteinazy grzybowe -Izomerazy (produkcja...
tam byly to chynotrypsyna, trypsyna, papaina, pepsyna Zaznacz prawidlowe zdanie na temat weglowodanow...
- zależne npannato, karmin koszenilowy, aspartam, enzymy (lizozym, papaina, alfa-amylaza, pektynaza...