Papaina - strona 2

note /search

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1183

Enzymy zwiększające kruchość mięsa: *ficyno *papaina *bromelaina *katepsyny Sery dojrzewające:w roli...

Skład chemiczny mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1764

roślinne (bromelaina, papaina) Endogenne enzymy mięsa katalizują głównie procesy rozpadu po śmierci...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

1Kto wytwarza kwas cytrynowy ? (A. niger) 3 Co powoduje kruchość mięsa?(papaina) 4 Największe źródło...

Rozpuszczalność

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Biochemia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1120

, papaina, proenajna -Proteinazy kwaśne pepsyna, podpuszczka, proteinazy grzybowe -Izomerazy (produkcja...