Orzech włoski - strona 3

note /search

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia
Pobrań: 630
Wyświetleń: 1666

spożycie *występują w olejach roślinnych (olej kukurydziany, słonecznikowy, z orzechów włoskich) *obniżają...

Lipidy - polienowe

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1001

linolowego znajduje się w orzechach włoskich, orzeszkach ziemnych, nasionach słonecznika, winogronach...

Owoce - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1435

, orzech włoski, migdał JAGODA * wielonasienny owoc z soczystą owocnią (powstałą z kilku owocolistków...

Wykład 9 - ewolucjonizm

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Ewolucjonizm
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1092

do Kalifornii sprowadzono orzecha włoskiego. Po 26 latach motyl zaczął się też rozwijać na orzechu. Próby...

Żywność

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 987

, ziele angielskie, orzechy włoskie; syntetyzowany sztucznie, dodawany do lodów, ciast, ciastek, gum...

Lipidy - zalecenia żywnościowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1022

, piekący, cierpki kwas -linolenowy 0,6-1,2 gorzki, piekący, cierpki, orzech włoski kwas arachidonowy 6-8...