Mydła - strona 17

Obieg wody

  • Politechnika Śląska
  • dr inż. Joanna Komorek
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1764

do rozpuszczania lub wytrącania mydła, która zależy od obecności w wodzie jonów wapniowych i magnezowych. Twardość...

Teoria sterylizacji-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. nadzw. dr hab. inż. Ewa Żymańczyk-Duda
  • Mikrobiologia
Pobrań: 245
Wyświetleń: 987

błony cytoplazmatyczne - dezynfektanty w wysokich stężeniach, dodatki do mydeł w niskich stężeniach...

Domy pomocy społecznej - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Polityka społeczna i zdrowotna
Pobrań: 49
Wyświetleń: 630

i higienicznych, zapewnia się im m.in.:  w miarę potrzeby: mydło, pastę i szczoteczkę do mycia zębów oraz środki...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1148

, + substancje goryczkowe) - dodatek NaOH lub Na2CO3 - strącają się mydła po hydrolizie białek neutralizacja...

Ćwiczenia - oznaczanie chlorofilu

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. Jerzy Andrzej Wełna
  • Analiza chemiczna biomoleku
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1379

do ust, niektórych mydeł i kremów; ma właściwości dezynfekcyjne oraz przyspiesza regenerację naskórka...