Mutarotacja rybozy - strona 13

note /search

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1617

siarkawy, a ponadto węglowy, którego bezwodnik zawarty jest w powietrzu. 50. Cukry redukujące. Mutarotacja...

Naprawa DNA

  • Uniwersytet Wrocławski
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1505

oraz przecięcie nici DNA: specyficzna glikozylaza, która hydrolizuje wiązanie glikozydowe między zasadą a rybozą...

Fotosynteza w biologii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 889
Wyświetleń: 2079

i ewentualnie związków 3-węglowych * synteza cukrów o innej liczbie atomów węgla, np. 5-węglowych, jak ryboza...

Biomedyka - Mejoza - Mitoza

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biomedyka
Pobrań: 259
Wyświetleń: 3318

pentozy, dla RNA rybozy, dla DNA deoksyrybozy, zasady purynowej lub pirymidynowej przyłączonej...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...

Chemia leków wykładówki

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Chemia leków
Pobrań: 1554
Wyświetleń: 6174

, każdy zawiera ok 13 stron. W plikach znajdują się tabele zawierające charakterystykę wiązań chemicznych. Nazwy poszczególnych kolumn to: nazwa łacińska, nazwa polska, nazwa systematyczna, nazwa - synonim, mechanizm działania, efekt farmakologiczny, zastosowanie. Notatka stanowi świetny mate...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5404

Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...