Miazga - strona 9

note /search

Liofilizacja-wady i zalety

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Suszarnictwo
Pobrań: 518
Wyświetleń: 7140

Ryby do produkcji mączki zastosowanie Skórki i miazga owocowa z cytrusów perspektywiczne Wysłodki...

Kolokwium- soki owocowe, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1575

aromat, miazgę i komórki miąższu, które były poprzednio oddzielone od tego samego soku...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Gruczoły trawienne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Fizjologia
Pobrań: 903
Wyświetleń: 4914

jelitowego pobudzane jest hormonalnie, uwalniający się z błony śluzowej jelita pod wpływem działania miazgi...

Prawa autorskie a plagiat

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1785

autorskiego? „Miazga”. „Solaris”, „Ferdydurke” Czy fragmenty dialogów filmowych mogą być chronione? np. sprawa...

Układ pokarmowy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Anatomia człowieka
Pobrań: 8694
Wyświetleń: 15197

zastawka odźwiernika - nie pozwala na cofanie się miazgi pokarmowej do żołądka zastawka okrężnicy...

Układ pokarmowy - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1064

miazgi zęba i bolesny stan zapalny Parodontoza - choroba zębów, objawia się krwawieniem dziąseł...