Melasa - strona 5

Towaroznawstwo - cukry

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 343
Wyświetleń: 2170

produkcji cukru. Produktem ubocznym przerobu buraków cukrowych na cukier jest melasa - brunatna ciecz...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1253

: powierzchniową i wgłębną. Jako surowców używa się glukozy technicznej, sacharozy, melasy lub cukru żółtego...

Mieszarki dwustożkowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia opakowań
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1463

- ramię prowadnicy Mieszalnik przepływowy do mieszania melasy z wodą 1- wlot melasy, 2- wlot wody 3...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1246

GORZELNICTWO Przemysłowa produkcja bioetanolu Główne surowce: Ziemniaki Żyto Melasa Inne surowce...

Pytania - Produkcja żywności

  • prof. dr hab. inż. Wiesław Przybylski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1449

kwasu cytrynowego powierzchniowa i wgłębna polega na: - sporządzeniu brzeczki z melasy - dodanie pożywek...

Temperament-pojęcie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Psychologia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 805

HIPOKRATESA V w. p. n. e. -sangwinik (sanguis - krew), -choleryk (chole - żółć), -melancholik (melas chole...