Melasa - strona 11

Biomasa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1715

nasienne ,melasa ,wysłodki ,wytłoki ,odpadki olejarskie ,winiarskie ,z mleczarni) i komunalne(makulatura) 2...

Biomedyka - pytania i odpowiedzi - kolokwium

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2121

i wytrwałości w działaniu, - melancholiczny - (melas chole-czarna żółć) - cechuje się małą ruchliwością, apatią...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 2506

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Geografia rolnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 21
Wyświetleń: 2114

wiechlinowatych. Prawdopodobnie pochodzi z Nowej Gwinei. Uprawiana jest wszędzie w strefie tropikalnej. Melasa...

Stefan Żeromski - Popioły

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 140
Wyświetleń: 3479

STEFAN ŻEROMSKI POPIOŁY WSTĘP - oprac. Irena Maciejewska Geneza „Popiołów” i praca nad nimi Myśl, aby napisać cykl powieści o zrywach niepodległościowych od samego ich początku, tutaj od wojen napoleońskich, powstała u Żeromskiego prawdopodobnie pod wpływem Mickiewicza. O tym, że „Popioły” miał...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2422

dyskwalifikującymi miód są obecność sztucznego inwertu, melasy, skrobi, dekstryn skrobiowych (nie dotyczy miodu...