Biotechnologia żywności, Właściwości kwasu octowego - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
, fruktoza) i pochodnych (mannitol) Metabolizowanie heksoz: Cykl pentozowy Glukoneogeneza Nie są zdolne...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, fruktoza) i pochodnych (mannitol) Metabolizowanie heksoz: Cykl pentozowy Glukoneogeneza Nie są zdolne...
, fosfor pochodne alkoholowe cukru - sorbitol, mannitol, ksylitom białka mleka - kazeina tłuszcze - oleje...
, w tym: - węglowodany 35-55%, w tym mannitol do 33% - włókno surowe 6-14% w tym hemicelulozy do 40% - białko 9-32%, 18...
. Takimi substancjami są: mannitol, sorbitol, tiosiarczyn, witamina B12, sacharoza. (2) Jeśli Cx...
są także alkohole (np. mannitol) i związki azotowe - głownie aminokwasy (np. glutaminian i asparaginian...
są także alkohole (np. mannitol) i związki azotowe - głownie aminokwasy (np. glutaminian i asparaginian...
- Chapman agar - mannitol Hemoliza β - S. aureus Hemoliza γ - S. epidermidis Latex test - białko A, CF S...
z cetrymidem Podłoże z mannitolem i NaCl lub Chapmana Preparat barwiony metodą Neissera w przypadku podejrzenia...
); związki śluzowe: kwas alginowy, laminaryna, fukoidyna; mannitol, fukoksantyna (brunatny barwnik). Secale...
, mannitol 1,6) środki intensywnie słodzące: bezkaloryczne lub noszące minimalną ilość kalorii, bo stosowane...