Mannitol - strona 2

Podstawy gastronomiczne - wykład 9

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1547

, w tym: - węglowodany 35-55%, w tym mannitol do 33% - włókno surowe 6-14% w tym hemicelulozy do 40% - białko 9-32%, 18...

Filtracja kłębkowa - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Iwona Puzio
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1687

. Takimi substancjami są: mannitol, sorbitol, tiosiarczyn, witamina B12, sacharoza. (2) Jeśli Cx...

Czynniki wirulencji - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • dr Małgorzata Alicja Brauncajs
  • Mikrobiologia jamy ustnej
Pobrań: 42
Wyświetleń: 700

- Chapman agar - mannitol Hemoliza β - S. aureus Hemoliza γ - S. epidermidis Latex test - białko A, CF S...

Schematy diagnostyczne

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • dr hab. n. med. Tomasz Wąsik
  • Mikrobiologia
Pobrań: 595
Wyświetleń: 3661

z cetrymidem Podłoże z mannitolem i NaCl lub Chapmana Preparat barwiony metodą Neissera w przypadku podejrzenia...

CORTEX NORMY

  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Pobrań: 21
Wyświetleń: 2422

); związki śluzowe: kwas alginowy, laminaryna, fukoidyna; mannitol, fukoksantyna (brunatny barwnik). Secale...

Toksykologia - wyklad 8

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1400

, mannitol 1,6) środki intensywnie słodzące: bezkaloryczne lub noszące minimalną ilość kalorii, bo stosowane...